2010. március 13., szombat

Strapás szombat, tengerparti levezetéssel

Huhhhh,.. a szombat tényleg pörgős egy nap itt a Burgerben. És a többiek azt mondják, ez még semmi nem volt a nyári forgalomhoz képest. Hűha! ... mi lesz itt majd?!

Tegnapi várakozásommal ellentétben, a munkaidőm végére nem sikerült megtanulni az összes menü helyét a billentyűzeten. Ellenben, hihetetlen jó edzés volt az augusztusra tervezett fogarasi gerinctúrához. Az étterem ugyanis két szintes, forgalom a tetőfokán, a feladatom pedig a D.R. rendben tartása volt ma.

Szemetest 6-szor cseréltem, asztalt számtalanul sokszor töröltem, mosdókat legalább 3-szor ellenőriztem, seprűt, lapátot és felmosót legalább 80-szor használtam, és képzeld, volt ma egy fél órás szünetem, és ebédet is kaptam. Ma egy percet sem késtem.

Az asztalok rendben tartása közben volt alkalmam eltűnődni azon, hogy ezek az angolok mennyit képesek pazarolni. Nem tudom, otthon mi a helyzet gyorséttermi fronton, de itt sokszor tapasztaltam, hogy kikérik a nagy menüt, a felét pedig ott hagyják. Ez nyilván megy a kukába, de én pl. nem is vennék magamnak ennyit egyszerre. A másik bámulatos dolog, hogy a gyerekes családok hatalmas rumlit képesek hagyni maguk után az asztal körül. Kedvenceim az még babakocsival érkező fiatal anyukák és apukák. Utánuk az asztal törlés, seprű, lapát, felmosó mop általában használandó nagy mennyiségben.

Nekem kicsit furcsa, hogy az ilyen pici gyerekeket is hozzák a gyorsétterembe, viszont az nagyon szimpi, hogy együtt van anyuka, apuka, gyerekek... És közöttük rengeteg a fiatal szülő! Oké, lehet, hogy a fele már a lazaságon túl akár a felelőtlen kategóriába is beletartozhat, de akkor is! Van utánpótlás, lesz következő nemzedék. Nálunk sokkal kevesebb a csemete, és ez egyáltalán nem frankó!

... de azt hiszem, hogy a témához tartozó minden további kijelentésem, komoly szociológiai vitára adhatna okot, így nem is forszírozom tovább ezt a kérdést. Helyette elmesélem inkább, hogy mennyire szép idő is volt ma, és mennyire csábító volt a tengerpart ebben a szikrázó napsütésben.
Weston-super-Mare teljes gőzzel készül a nyári szezonra. A part menti utak végig le vannak zárva, vagy el vannak terelve a felújítások miatt. Ahogy látom, megújul az egész partszakasz. Nem csodálom! Májusban nyílik a 2008-ban teljesen leégett, és idénre újjáépített Grand Pier. Már a személyzet toborzása is nagy esemény lesz, hát még a nyitás! De erről majd később írok többet...
Ahogy az a képen is látszik, elkezdték felállítani az óriáskereket is. Ez hasonló a London Eye-hoz, de ha jól tudom, egy picit kisebb. De csak egészen picit. A régebb óta itt élők szerint a kivilágított óriáskerék ez az egyik legimpozánsabb látnivaló a parton. Idén a Grand Pier lesz a fő attrakció, abban biztos vagyok! :)
Mikor délután végeztem, hulla fáradtnak éreztem magam, hazajönni viszont nem volt még kedvem. Minthogy a parton már régen jártam, elcsábultam a nagy víz közelébe. Éppen dagály volt, így a vízhez egészen közel már-már nyaldosta a tenger a cipőm orrát... de a képekért majdnem mindent! A foto-apparátomat majdnem megfürdettem egy-két kép miatt... Neked hogy tetszenek?

















2 megjegyzés:

  1. Nálunk is ugyanúgy pazarolnak. És itt is rumlit hagynak a kiskölkök. Ez úgy tűnik nemzetközi jelenség:)

    VálaszTörlés
  2. mégiscsak globalizált világot élünk, na! :D

    VálaszTörlés